Боговете на България (Национален манифест) - патриотична книга от 405 страници за всеки българофил

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. Стара загора | Публикувана на 2018-08-08 16:41:10.
ID на обява: 595708 | Брой разглеждания: 313
Боговете на България (Национален манифест) - патриотична книга от 405 страници за всеки българофил

Състояние: Ново
Тип: Частна

Книгата (405 страници чисто българофилство) съдържа в допълнение към ядрото националният манифест "Майка България", който предлага първата селектирана и рационализирана национална доктрина за нашата Родината, която да трансформира обществено-политическата конструкция и да превърне Отечеството в модерна, развита и уредена държава не само в Европа, но и в света!

Анотация:
Написана с жаркия патос на младия българофил IIСавов, „Боговете на България“ е огнено патриотично четиво за всеки българин, който търси знанието отвъд натиска на идеализациите, предразсъдъците и политическите пристрастия. Това е произведение, в което вулканичната емоция среща гранитната фактология с мотивация за възраждане на Отечеството и преодоляване на най-дългата национална катастрофа в неговата история. Книгата разпалва въображението, подбужда към размисъл, провокира с въпроси, предлага решения, влива гореща емоция. В книгата е инкрустиран националният манифест „Майка България” за превръщане на Родината в срок от 20 години в развита и уредена държава.
За богове на Майка България авторът определя светлите личности на революционното движение Васил Левски и Христо Ботев, както и „противоречивите” фигури от монархическия и тоталитарния период в новата българска история – Стефан Стамболов, цар Борис III и Тодор Живков. Дръзка и провокираща, книгата дава отговор на множество въпроси: Защо и с кои свои качества тези имена са заслужили място в свещения олтар на Родината и издигането си до ранг на национални богове? Какъв пример могат да бъдат за съвременния българин? Какво от завещаното от тях има непреходно значение за Майка България?

Синтезираните биографии на тези български „икони“ са представени със затрогващо възхищение. Чрез съчетание от фактологична точност и микроскопска аналитичност са изградени живи, пълнокръвни и въздействащи потрети, като не са спестени тъмни страни и грешки от тяхното поведение и характер.

Книгата се стреми да възвиси националното самосъзнание, придавайки нов смисъл и тъкан на понятия като „Отечество“, „Родолюбие“, „Национален интерес“, „Национално предателство“, „Национален идеал“. Четивото осъжда съвременното гърчеене под формата на западнофилство и русофилство, за да утвърди така необходимото здравословно българофилство.

Диалогично по своята същност, повествованието на „Боговете на България“ се отличава с директна оценъчност, насочена към пороците на съвременното общество, критикуващо язвите на управляващия елит, болезнено чувствително към упадъка на ценностната система, предателствата, залинелия патриотизъм, родоотстъпничеството.

„Боговете на България“ е вик за промяна в нагласата и съзнанието на българина, който е на прага на пропастта в своето икономическо, духовно, национално и социално развитие. Посланието на автора е: „Комунист, демократ, християнин, мюсюлманин – няма значение какъв си, българино, значение има да се консолидираме като нация около общ идеал“.

С памет за високите постижения от миналото и приемственост в чертите, които изграждат ядрото на националния ни характер, промяната е възможна и имаме шанса най-сетне да се превърнем в онази славна и могъща нация, за която живяха, мечтаха и умряха боговете на Майка България.

Имаш нещо за продажба? Добави обява
Виж обяви от същата категория като "БОГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ (НАЦИОНАЛЕН МАНИФЕСТ) - ПАТРИОТИЧНА КНИГА ОТ 405 СТРАНИЦИ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРОФИЛ":
Приключенски, криминални и други / гр. Стара загора

Книгите са на единична цена - 2 лева. Могат да бъдат закупени минимум 3 книги.Разгледайте и другите ми обяви.

Пътна карта на Холандия. / гр. Стара загора

Пътна карта на Холандия.Пътна карта на Холандия.Пътна карта на Холандия.

Книги на руски език по 0,70 - 1,20 лева - част 1 / гр. Стара загора

Разнообразна руска литература, основно пропагандна от времето на Комунизма.Цените са както следва:1. За книгите намиращи се на снимки от 1 до 5 - 0.70 лева за брой.Минимума книги които можете да закупите - 10 бр.При закупуване на всички 111 книги от двете...

Большая Советская Енциклопедия 1-30 том. / гр. Стара загора

Всички 30 тома на Большая Советская Енциклопедия в много добро състояние. Издадена е през периода 1970-1978 г. и е както с научна, така и с колекционерска стойност.Доставката се поема от купувача.

15.00лв.


Обява от shefa27

(Регистриран на: 2018-08-08 16:37:06)Последно разгледани обяви