Босна и херцеговина – екскурзия

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2017-03-02 00:00:00.
ID на обява: 563196 | Брой разглеждания: 338
Босна и херцеговина – екскурзия

Състояние: Използвано
Тип: Частна

Сараево, Мостар, Вишеград градовете на мостовете;
Босненски пирамиди - Загадка и Реалност!
(4 дни / 3 нощувки / 3 закуски)
Дати на пътуване: 14.04 – 17.04.17 г.; 05.05 – 08.05.16 г.; 06.09 – 09.09.17 г.; 21.09 – 24.09. 17 г.;

1 ден: София – Сараево (ок. 600 км)
Отпътуване от София от пл. храм-паметник „Александър Невски” в 05.00 ч.; от автогара „Сердика 05.20 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и транзитно пътуване през Р. Сърбия по маршрут: Ниш – Кралево – Чачак – Ужице. Пътят ни преминава край т.нар. „Мокра гора“, и хълма Мечавник, обявени за Национален парк. Тук се намира и „Дървен град“. Влизане на територията на Р. Босна и Херцеговина. Първа спирка – Вишеград; фотопауза при моста на р. Дрина (UNESKO) - Мехмед паша, място, придобило световна известност от романа „Моста на Дрина”, донесъл Нобелова награда на автора си Иво Андрич. Кратка разходка и време за едно кафе в „Камен град”, или „Андричград” – символичен поклон пред таланта на нобелиста, град, изграден по инициатива на световноизвестния Емир Кустурица. Продължаване по маршрута. Пристигане в Сараево – столицата на републиката вечерта. Настаняване в хотел (2/3*) в града. Нощувка.

2 ден: Сараево – пирамидите във Високо (босненските пирамиди) (ок.60 км)
Закуска. Отпътуване за селището Високо (на ок. 30 км от Сараево), край което са разположени придобилите известност „Босненски пирамиди”, които според техния откривател и негови поддръжници, са най-старото творение на човешката ръка. Една може би ексцентрична хипотеза, която най-малкото ще бъде повод за разходка сред изключително красива природа. Влизане в Тунела и запознаване с историята на пирамидите, както е представена от техния откривател. Завръщане в Сараево. Разходка и разглеждане на забележителностите на столицата, разположени в центъра й: базарът Баш чаршия, с малките сладкарници и кафенета, изплували сякаш от миналото, магазинчета с традиционни за страната стоки. В района е Кметството, Катедралата, Православната църква, Синагогата, Джамията Али паша, Историческият музей, Музикалният павилион, Латинският мост, живописните старинни квартали. Нощувка.

3 ден: Сараево – Мостар и околности – 1-дневна обиколка на най-красивите места в страната (245 км)
Закуска. Отпътуване по маршрута към прекрасния Мостар – културната и политическа столица на Херцеговина. Разглеждане на неговите забележителности: известният „Стари мост” от 16 в. (UNESKO) над р. Неретва, живописните квартали в Стария град, събрали в едно и отоманско, и австро-унгарско, и средиземноморско влияние..... Свободно време. Автобусен тур в тази част на Херцеговина и района на Мостар, по време на който ще имаме удоволствието да се полюбуваме на прекрасни природни картини и феномени – карстови извори и водопади (Благай, Кравице); старинни светини за дервишите и суфите (текето при Благай); или великолепно съхранената каменна средновековна крепост в градчето Почител (UNESCO), места–светини за християните по света (Меджугорье). Настаняване в хотел в Меджугорие. Отиване до параклиса и кръста на Дева Мария, намиращ се в подножието на хълма, на който тя се е явила на децата. Отива се пеш. Необходимото време е в зависимост от местоположението на хотела – най-много около 15-20 мин. в едната посока. Нощувка.

Заб. Меджугорие е неголямо селище, изпълнено с многобройни хотели, пансиони, сувенирни магазини, заведения и голямата му катедрала в центъра. Селището е много оживено и всичко е отворено до полунощ, когато приключва последната служба в катедралата.

4 ден: Меджугорие - Мостар – Вишеград – София (ок. 720 км)
Закуска. Около 07.00 – 07.30 ч. - отпътуване по обратния маршрут за България. Попътна спирки за почивки. При благоприятни условия – посещение на манастира Добрун, (1310 г.), най-големият православен манастир на територията на БиХ, намиращ се непосредствено преди границата със Сърбия. Пристигане в София късно през нощта.

Цена на турист: 289 лв.
Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – ЕКСКУРЗИЯ":

289.00лв.


Обява от Alisa Tours

(Регистриран на: 2017-03-08 15:45:43)Други обяви от този потребител

Последно разгледани обяви