ЕКСКУПЗИЯ ДО ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2018-07-05 16:08:51.
ID на обява: 594260 | Брой разглеждания: 286
ЕКСКУПЗИЯ ДО ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

Тип: Бизнес

29.10.2018 г. – 04.11.2018 г.
7 дни / 6 нощувки

Пакетна цена на човек на база изхранване /закуска и вечеря/ : 1065 евро Тотал

Хотели по програмата:
- 3 нощувки (2 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел The Piccadily 5* bitak.net;

- 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел The Fern 5* bitak.net;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Crystal Sarovar 5* bitak.net;
HB - нощувка, закуска и вечеря

Цената включва:
* Самолетен билет с Катарски авиолинии София – Доха - Делхи – Доха – София с включени летищни такси и багаж;
* 3 нощувки (2 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел The Piccadily 5* bitak.net;
* 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел The Fern 5* bitak.net;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Crystal Sarovar 5* bitak.net;
* Всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран транспорт;
* Екскурзоводско обслужване на руски език;
* Входните такси на посещаваните обекти;
* Изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
* Водач от България по време на пътуването при минимум 15 пътуващи;
* Представител на фирмата партньор в Индия;
* Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро).

Цената не включва:
* Виза за Индия – 105 лева;
* Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
* Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град);
* Застраховка "Отмяна на пътуване" със ЗАД "АРМЕЕЦ" и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.

Минимален брой участници: 20
Краен срок за набирането им: 30 дни преди отпътуване

Забележки:
* Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
* Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1,65 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

* Начин на плащане:
- Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
- Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
- Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
* Визов режим:
- Има визови изисквания за български граждани (издава се предварително в България).
* Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и ние ще Ви съдействаме за услугата:
- Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
- Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
* Необходими документи:
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
- За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
- За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
* Няма задължителни медицински и здравни изисквания!
* Условия за анулация и неустойки:
- До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
- До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума.
- От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

Задължително се заплаща:

* Виза за Индия – 105 лева;
* Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град).

Допълнително се заплаща:
* Застраховка "Отмяна на пътуване" със ЗАД "АРМЕЕЦ".

Програма:

Първи ден/ 29.10.2018 - София – Доха - Делхи
Отпътуване от летище София, Терминал 2 в 12:15 ч. за Доха с Катарски авиолинии. Пристигане в Доха в 18:05 ч. Следващ полет до Делхи в 20:05 ч. Пристигане на международното летище в Делхи в 02:05 ч. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотел The Piccadily 5*. Настаняване, нощувка.

Втори ден/ 30.10.2018 - Делхи
Закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитектура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента.
Турът продължава с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очаква невероятна атомосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Ще разгледаме Храмът ‘‘Лотус‘‘ – построен през 1986 г. като бахайски дом на поклонението, забележителен със своята ‘‘цветна‘‘ форма на лотус. Подобно на всички бахайски къщи за поклонение, този храм е отворен за всички, независимо от религията. Централната зала е с височина малко над 40 метра, с капацитет 2500 души.
Ще видим и основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден/ 31.10.2018 - Делхи – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Екскурзията продължава към Джайпур / 265 км (около 6 часа). Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване в хотел The Fern 5*. Свободно време или възможност за разходка. Настаняване в хотел The Fern 5*. Вечеря, нощувка.

Четвърти ден/ 01.11.2018 - Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост Амбър - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръже, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света.
Вечерта ще посетим Храмът Бирла, построен в периода 1977 г. – 1985 г. Посветен е на пазителя Бог Вишну (Нараян) и на неговата съпруга Лакшми, богиня на богатството. Храмът е построен от най-високо качество бял мрамор. Много от божествата на индуиския пантеон са изобразени в храма, а на външните стени са показани велики исторически личности и фигури от всички религии като Сократ, Заратустра, Христос, Буда и Конфуций. Храмът Бирла (Laxmi Narayan Mandir) е модерно архитектурно чудо, заобиколено от зелени градини.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден/ 02.11.2018 - Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра
Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 240 км (около 6 часа). Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
По път ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотел Crystal Sarovar 5*, вечеря, нощувка.

Шести ден/ 03.11.2018 - Агра – Делхи
Закуска.
Следва посещение на изумителния шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
След разглеждане на забележителностите в Агра, следва обратен трансфер до Делхи (около 5 часа).
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията е символ на чистота и вечен мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Построен е през 2005 г. и е в книгата на рекордите на Гинес като най-големия индуиски храм в света.
Настаняване в хотел The Piccadily 5*, вечеря, нощувка.

Седми ден/ 04.11.2018 - Делхи – Доха - София
Трансфер до летището в Делхи за обратен полет до София през Доха в 09:45 ч. Пристигане в София в 20:25 ч.

*Kрай на програмата*

* Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора.

* Полетно разписание:
QR 228 29OCT SOFDOH 1215 1805
QR 578 29OCT DOHDEL 2005 0205+1
QR 571 04NOV DELDOH 0945 1145
QR 225 04NOV DOHSOF 1605 2025

Забележка!!!:
Всички туристически програми и цени , публикувани от фирмата в интернетното пространство са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 1 от ЗТ достоверна и окончателна цена се счита тази цена , която е предоставена в офиса на София Луксъри Травел ООД,в деня на сключване на потребителски договор за конкретна резервация или организирано пътуване !

Имаш нещо за продажба? Добави обява
Виж обяви от същата категория като "ЕКСКУПЗИЯ ДО ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК":
НОВА ГОДИНА 2019 В БЕЛГРАД - ХОТЕЛ MAJESTIC 4* / гр. София

НОВА ГОДИНА 2019 В БЕЛГРАД - ХОТЕЛ MAJESTIC 4* Цена:от499 лв.Марщрут:-София-Белград-Нови Сад-Беглрад-СофияПродължителност: 4 дни /3 нощувки Дата на отпътуване: 30.12.2018 – 02.01.2019Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Плов...

Коледа или НГ на Халкидики Х. PORTO CARRAS-MELITON 5*соб.транспорт / гр. София

На Ситония за Коледа или Нова Година СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА В Х-Л PORTO CARRAS-MELITON BEACH 5*! СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ! КОЛЕДА 378 лева на човек за 3 нощувки в периода 23/12 - 26/12 в DLX DBL Golf View, със закуска и вечеря 289 лева на чове...

НГ о. Лефкада 30.12., 3 н.+вечери-Ioanian blue 5* / гр. София

1 ДЕН 30/12/2017: Отпътуване от София в 6:00 ч от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Верия – Козани – Йоанина – Превеза – о-в Лефкада. Настаняване в хотел Ionian Blue 5* - Nikiana / само на 4 км от столицата на о-ва Лефкас /. Вечеря. Нощув...

Охрид - македонска приказка - настаняване в СТУДИО - екскурзия с автобус с отпътуване от София / гр. София

Вид транспорт: АвтобусПродължителност: 3 дни / 2 нощувкиМаршрут: София - Скопие - Охрид - манастирът Св. Наум - Струга - Битоля - СофияДати: 03.03.2018, 09.03.2018, 16.03.2018, 23.03.2018, 30.03.2018, 13.04.2018, 20.04.2018, 27.04.2018, 29.04.2018, 05.05....

2 087.00лв.


Обява от София Луксъри Травел ООД

(Регистриран на: 2018-07-05 15:49:10)Други обяви от този потребител

Последно разгледани обяви