Екскурзия до индия - златен триъгълник

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2014-07-28 00:00:00.
ID на обява: 508468 | Брой разглеждания: 85
Екскурзия до индия - златен триъгълник

Състояние: Използвано
Тип: Частна

 8 дни / 5 нощ.
 транспорт: самолет
Маршрут: София - Истанбул - Делхи - Джайпур - Делхи - Истанбул - София
Дати: 10.10.2014
1-ви ден 10.10.2014 петък:
Среща на летище София, терминал 2 в 07:35 ч. Полет София-Истанбул-Делхи с АК "Turkish Airlines". Излита от София в 09:35ч. Каца в Истанбул в 11:00ч. , излита от Истанбул в 19:55ч. Каца в Делхи в 04:20ч. на 11.10. 14

2-ри ден 11.10.2014 - събота ДЕЛХИ:
Посрещане на летището в Делхи от представители на фирмата партньор в Индия. Трансфер до хотела.
Полудневен тур на стария Делхи. Разходка в Стария град на Делхи - посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден 12.10.2014 - неделя / ДЕЛХИ - АГРА: (240 км, ~ 5 часа)
Закуска в хотела. Обиколка в новата част на града – Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.
В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високата каменна кула в Индия (минаре с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част). , вратата на Индия, Парламента , Кутаб Минар , храма на Лотуса , Гробницата на Хамаюн. Отпътуване за Агра . Настаняване в хотел 4* / 5* . Вечеря. Нощувка .

4-ти ден 13.10.2014 - понеделник / АГРА - ДЖАЙПУР : (250 км ~ 5,5 часа )
Рано сутринта посещение на световно известния мавзолей Тадж Махал. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. Строителството му е продължило 22 години, като в изграждането му са участвали 22 000 човека, белият мрамор е бил добиван на 320 км от Агра и пренасян до мястото от 1000 слона. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. Тадж Махал е един от от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. Следва сити тур на Агра с посещение на Крепостта Агра – отличен пример за архитектурата на моголите и най-важното укрепление на територията на Индия. В следобедните часове - посещение на гробницата Итимад Уд Даулах – известна още като “малкия” Тадж Махал.
Следва отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фахтепур Сикри – старата столица на династията Мугъл , построена през 1569 г от Император Акбар. Интересното е , че градът е бил изоставен 15 години по-късно , поради проблеми с водоснабдяването. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел 5*. Вечеря и нощувка в хотела.

5-ти ден 14.10.2014 - вторник ДЖАЙПУР
Закуска. Целодневен сити тур на Джайпур – известен като “розовия град”. Започваме с Градския Дворец. Дворецът заема обширна територия и представлява изящен комплекс от вътрешни дворове, градини и сгради, декоративно изкуство и резбовани врати. Следва посещение на обсерваторията Джантар Мантар, построена от Раджа Джай Сингх през 1726 г. Тази обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса и уникален пример за изключителна точност, тъй като всяка сграда има свое специално предназначение – да се определи разположението на звездите, височините или изчисляване на затъмнения. Продължаваме с посещение на невероятния Амбър Форт.Крепостта е укрепена с назъбени стени и е с изглед към езерото Моат. Езда на слонове (алтернатива с джипове) до върха на крепостта. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените.
Най-завладяваща е огледалната зала, където светлината от една лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По маршрута на Амбър ще видите и построения през 1799 г. дворец Хава Махал (Дворецът на ветровете) - една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляваща 5-етажна сграда с пирамидовидна форма и сложна фасада, изградена изцяло от розови пясъчникови скали, зад която придворните дами са наблюдавали градския живот по улиците.
В следобедните часове – посещение на един от най-известните местни пазари – Джохари Базар. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден 15.10.2014 - сряда / ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ : (265 км, ~ 6-7 часа)
Рано сутринта - напускане на хотела. Отпътуване за Делхи. По – пътя посещение на Абханери : малко селище в Северен Раджастан . Абханери е известен още като града на светлината. Една от основните атракции тук е храмът Харшат Мата – архитектурнен шедьовър от X-ти век.
Пристигане в Делхи. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден 16.10.2014 - четвъртък :
Трансфер до летището в Делхи за полет Делхи - Истанбул - София с АК "Turkish Airlines". Излита за Истанбул в 06:05 ч. Каца в Истанбул в 10:25 ч. , излита за София в 19:35 ч. Каца на терминал 2 в 22:55 ч.
 
ЦЕНИ:
Възрастен настанен в двойна стая - 999 евро / 1958 лв. Възрастен в единична стая - 1119 евро / 2193 лв.

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ЗЛАТЕН ТРИЪГЪЛНИК":

1 958.00лв.


Обява от Карпе Дием Травел БГ

(Регистриран на: 2016-12-12 15:21:29)Други обяви от този потребител

Последно разгледани обяви