Екскурзия до йордания, директен чартърен полет от варна

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. Варна | Публикувана на 2013-06-12 00:00:00.
ID на обява: 480564 | Брой разглеждания: 135
Екскурзия до йордания, директен чартърен полет от варна

Състояние: Използвано
Тип: Частна

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ С ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА ДО АМАН 

Програма 
Първи ден 15.10.2013 
Отпътуване от летище Варна с директен чартърен полет по маршрут Варна – Аман. Посрещане от обслужващата фирма-партньор, трансфер до избрания хотел и настаняване. Обиколка и разглеждане на модерната и древна столица на Йордания – Аман, с нейната нова и стара част. Един град, изпълнен с контрасти, разположен на повече от 19 хълма, където съвременни сгради в бяло се сливат с многовековни постройки, елегантни бутици допълват колорита на многоцветни базари. Вечеря и нощувка. 

Втори ден 16.10.2013 
Закуска. Отпътуване на юг от Аман за Мадаба – древен град, издигнат върху останките на някогашни римски и византийски сгради, известен най-вече с уникалните си мозайки. Най-известната от тях е картата на древна Палестина, изобразяваща Мъртво море, река Йордан и Йерусалим с безценно упътване към Библията. Продължаваме към планината Небо, от където Мойсей вижда Обетованата земя и умира. Посещение на град Керак, намиращ се на половината път между Аман и Петра. Градът се слави с импозантна средновековна ислямска крепост. Замъкът Керак е като величествен кораб, яздещ огромна вълна от камък. Пристигане в Петра, настаняване в хотел, вечеря и нощувка. 

Трети ден 17.10.2013 
Ранна закуска. Целодневна екскурзия из феноменалния каменен град Петра, изграден още през III в. пр.Хр. и включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно-историческо наследство, а днес и едно от новите седем чудеса на света. В сърцето на южната планинска пустиня, някога дъно на море, ще намерим удивителна розово-оранжева скална магия – преминаване с коне през каньона-вход, в дъното на който се разкрива величествената съкровищница. Разглеждане на амфитеатъра, манастира и базиликата, издълбани в скалите. Връщане в хотела вечеря и нощувка. 

Четвърти ден 18.10.2013 
Закуска. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на света. Ще имате достатъчно свободно време, за да се насладите на едно от най-удивителните природни чудеса, да усетите благотворното влияние на повече от 35 вида различни минерала и да поплувате в най-соленото от всички океани и морета. Дори можете да четете вестник, докато плувате – нещо, което не сте в състояние да преживеете другаде по света. Отпътуване за Бетани – мястото, където е живял Св. Йоан Кръстител. Посещение на мястото, където е кръстен Исус Христос. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотел, вечеря и нощувка. 

Пети ден 19.10.2013 
Закуска. Свободен ден за шопинг или екскурзии по желание /Джераш – на 48 км. северно от Аман, разгърнат в тихата долина край планините Гилеад, се намира грандиозният Джераш - един от най-големите и най-добре запазените римски градове в света извън Италия, датиращ от I век пр.н.е., който неусетно омагьосва всеки посетител с хиподрума, форума, амфитеатъра, танцуващите колони, баните; Аджлун и замъка на Аджлун – великолепна илюстрация на арабската и ислямска архитектура с чудесна гледка към Йорданската долина / 

Шести ден 20.10.2013 
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Директен чартърен полет по маршрут Аман – Варна. Кацане на летище Варна около 17.30 ч.

Цената включва: 

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ, ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА":

1 347.00лв.


Обява от ecotouryn

(Регистриран на: 2016-12-11 15:25:21)