Габрово, Велико Търново и Трявна

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2018-01-03 11:16:23.
ID на обява: 585183 | Брой разглеждания: 102
Габрово, Велико Търново и Трявна

Тип: Бизнес

Дата: 03.03.2018
Престой: Тридневна
Цена: 125 лв.


1 ден 03.03.2018 София - Габрово - Трявна - Велико Търново
Отпътуване от гр. София в 7:00ч. Пристигане в гр.Габрово.Посещение на „Дома на хумора и сатирата”.Това е единственият по рода си музей в света посветен на хумора. Открит е на 01.04.1972г Сградата е построена върху основите на стара кожарска фабрика и днес обхваща десет изложбени зали. В типичен габровски стил местният екскурзовод посреща туристите с поздрава „Добре сте дошли и добре сте си отишли”. Разходка в центъра на града и разглеждане на Часовниковата кула, Априловската гимназия, Църквата „Света Богородица” построена през 1865 година и други. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Трявна. Настаняване в хотел 3***. Отпътуване за гр.Велико Търново. Градът два пъти е бил столица на Бълагария – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Възможност за посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдаръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Вечерта можете да се включите в празненствата по случай „Освобождението на България „и да се насладите на уникалното светлинно щоу ”Звук и Светлина”. Връщане в хотела в гр. Трявна. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ден 04.03.2018 Трявна
Закуска. Пешеходна разходка за разглеждане забележителностите на гр. Трявна – Гърбавият мост, който е построен през далечната 1844-1845 г. от дърво, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa, затова трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи захванали с железни щифтове. Посещение на площад Капитан Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc) , с часовниковата кула ( Построена през 1814г. от тревненски майстори, чийто механизъм работи и до днес.Паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби ( „Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца. Ще посетим и уникалния музей по резбарство, Улицата на Занаятите и Школото (Cтрoeнo e в пeриoдa 1836 г. - 1839 г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa “Aрхaнгeл Mихaил). Възможност за разглеждане на Славейковата къща , ЦъркватаСвети Архангел Михаил . Свободно време за разходка из търговската улица, наречена местната ,, Витошка” . Празнична вечеря по случай Националният празник с DJ програма. Нощувка.

3 ден 05.03.2018 Трявна - Боженци - София
Закуска. Отпътуване от гр. Трявна. Пристигане в с.Боженци. Разглеждане на архитектурно-исторически резерват ,, Боженци” . Тук ще имате възможността да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,, Пророк Илия ‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Дряновски манастир. Пристигане на Дряновски манастир преди обяд. Разглеждане на манастира ,, Свети Архангел Михаил” , който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското възстание. Възможност за посещение на пещера Бачо Киро (В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от средния и късния палеолит. Разполага с разнообразие от вторични карстови образувания — сталагмити, стлактити, сталактони и драперии). Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки в хотел 3 *** в района гр. Трявна;
• 2 закуски;
• 1 вечеря;
• 1 Празнична вечеря с DJ програма;
• Туристическа програмав Габрово, Трявна, Велико Търново, Боженци и Дряновски манастир;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.
Цената не включва:
• Разходи от личен характер;
• Приблизителни входни такси :
- Музея на хумора и сатирата – възрастни - 3лв.; деца – 1 лв;
- гр. Трявна – около 10 лв;
- Крепостта „Царевец” – 6лв ;
- Музей „ Восъчните фигури” – 10лв;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:
• Дете до 12г. – минус 20 лв.

Доплащане:
• доплащане за единична стая - 40 лв.

Забележки:
• Минимален брой туристи : 40 човека ;
• Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
• Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ГАБРОВО, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ТРЯВНА":

125.00лв.


Обява от GPTravelBG

(Регистриран на: 2017-03-22 10:43:05)