Италия – класически тур

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2015-07-15 00:00:00.
ID на обява: 501063 | Брой разглеждания: 136
Италия – класически тур

Състояние: Използвано
Тип: Частна

Цена: от   445 евро /  870 лева  с настаняване в хотел в околностите на Рим;
Цена: от   490  евро / 958 лева  с настаняване в хотел в Рим

                 
Дати: 18.09.15, 09.10.15, 30.10.15

Цената е на човек и включва: 8 нощувки със закуски: по една в градовете Загреб , Римини/Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло и Любляна и три в/в района на Рим; 3 вечери; Екскурзовод на български език; Местен екскурзовод във Флоренция. Транспорт с комфортен автобус Цената не включва: Настаняване в  единична стая – за варианта с хотел в околностите на Рим – 144 евро,  за варианта с хотел в Рим – 160 евро; Медицинска застраховка за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г -  9 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г  - 13 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 17 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 26 лв; Корабче Пунта Сабиони - Венеция и обратно – /20 евро/; Pазходка с Гондола по Канале Гранде /20 EUR/; Сити такси– 12 евро; Входни такси за посещаваните туристически обекти; Ползване на обществен транспорт в градовете Флоренция и Рим С тази екскурзия ще посетите:
Загреб, Република Сан Марино, Римини/Ричоне, Сиена, Пиза, Монтекатини Терме , Флоренция, Асизи, Рим, Ватикана, , Лидо ди Йезоло, Венеция,Любляна

Маршрут 4 000 км.

Туристическа програма:

1 Ден – София – Загреб
Тръгване от София в 08:00ч.от Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30ч от автогара „Сердика”. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб вечерта.Вечерна разходка в Загреб – ще видите: централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Нощувка.

2 Ден –  Загреб – Сан Марино –  Римини
Закуска.Отпътуване за красивата Италия, музей на открито, събрала реликви от отминали времена, световно известни творби на талантливи художници и поети, прекрасна архитектура, безброй замъци, крепости и незабравими пейзажи. Посещение на Сан Марино –  средновековният оазис на Европа, оживява пред нас с крепостните кули, символи на древната република и каменните улици, днес обсипани с многобройни магазинчета и ресторанти, отвеждащи ни до  Palazzo Publico на централния площад и Статуята на Свободата, Катедралата „ Сан Марино” и Кулите – символи на града „Гуаята” и „Честа”. Можете да посетите Музея на куриозите /7 евро/ или да се изкачите на кулата „Честа” и да посетите Музея на Средновековните оръжия / 4 евро/. Снимайте се пред паметника на Гарибалди или до фонтана, подарен от американския народ на жителите на „Най-древната земя на свободата”  . Не пропускайте да опитате чаша от рядкото бутиково санмаринско червено вино.
 Настаняване в хотел в района на Римини/Ричоне.Вечеря и нощувка.

3 Ден – Римини –Флоренция – Пиза- Монтекатини Терме
Закуска.Отпътуване за Флоренция (използва се обществен превоз) . Туристическа програма във Флоренция – тук в сърцето на Тоскана пламва искрата на Ренесанса, която благодарение на богатството на Медичите и гения на Леонардо, Микеланджело, Джотто, Гиберти и Брунелески озарява с пламъка си цяла Европа. Обиколката на Флоренция  започва от моста Сан Николо на река Арно. Отправяме се към най- важните църкви на Флоренция – Santa Croce с надгробните паметници  на Микеланджело и Галилей, Макиавели  и Росини /4 евро/ и  Santa Maria del Fiore – Катедралата на Флоренция, с Камбанарията, дело на Джотто и неговите ученици и с Баптистерият Сан Джовани. Продължаваме към Площада на Синьорията, представляващ музей на изкуството на открито, и Палацо Векио / 5 евро/ – старият дворец и  Галерия Уфици. Възможност за обяд в малките ресторантчета , предлагащи добра италианска кухня  с чаша тосканско  Brunello di Montalchino . Разходката продължава с Понте Векио – старият мост на река Арно, Капелла ди Медичи и възможност за шопинг по търговските улици на града. Следва  посещение на Пиза  и разглеждане на Площада на чудесата, разкриващ богатствата на Средновековна Пиза: Катедралата /2 евро/, Наклонената кула /15 евро/ или средновековните дворци покрай река Арно.
Настаняване в хотел в известния spa курорт - Монтекатини Терме.Вечеря. Нощувка

4 Ден –  Сиена –Рим
Закуска. В този ден откривате “зеленото сърце” на Италия – областта Тоскана със зелените  хълмове и  островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили.  Туристическа програма в Сиена – съхранен от времето на Средновековието италиански град, чиито монументи свидетелстват за богатството и мощта на Сиенската република: Доминиканския манастир с гроба на  Света Катерина Сиенска, Катедралата с произведения на Никола и Джовани Пизано, на Донатело и Бернини /6 евро/, Piazza del Campo и Palazzo Publico и Фонтана на радостта. Възможност за обяд с чаша вино Нобле и италиански сладолед. Отпътуване за Рим. Ще се разгледаме Площад Испания и знаменитото Испанско стълбище и Пиаца дей Пополо. Нощувка в/в района на Рим/ Остия.

5 Ден –  Рим
Закуска. Денят е посветен на “Вечния град”( използва се обществен транспорт)  –  Рим е град на три хилядолетия, Рим е впечатляващо забързан и модерен. Зад всеки ъгъл откривате древни руини, старинни базилики, площади с барокови паметници и многобройни фонтани. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка из Вечния град: църквата Santa Maria Maggiore, служила  за седалище на папите, базилика „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил /6 евро/,  Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света /12 евро/, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим. Свободно време. Нощувка в/в района на Рим/ Остия.

6 Ден - Рим – Ватикана
Закуска. Туристическа програма в Рим, посещение на Ватикана  – папската държава с Площада Сан Пиетро и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Посещение на Ватиканските музеи / 25 евро/  – безценните колекции на папите, Сикстинската капела…  Най-точното определие на държавата Ватикана е измислено в самия папски център.  За “намесника на Христос на земята” папата и неговите кардинали . Следобед посещение на Площад Навона – тук редом със забележителните барокови фонтани, художници са изложили картините си и Пантеона . Свободно време. Нощувка в/в района на Рим/ Остия.

7 Ден – Рим – Асизи –Лидо ди Йезоло
Закуска. Отпътуване за Лидо ди Йезоло с попътно разглеждане на Асизи – мистичният град на Св. Франциск, все още ограден със старинни стени. Градът, грациозно разположен върху склоновете на връх Субасио, е наситен със спомени за Св. Франциск, което се доказва от многото легенди за него и чудесата му. Под влиянието на религиозния орден, създаден тук, градът се радва на едно ново изкуство, което маркира силен тласък в естетическата история на Италия. Посещение на базиликата "Св. Франсис" с шедьоврите на великия Джиото от ранния Ренесанс. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка .

8 Ден –  Венеция – Любляна
Закуска.С корабче от Пунта Сабиони се придвижваме до Венеция / 20 евро / .Туристическа програма във Венеция - най-великата авантюра в историята на Европа. Разглеждане на площада Сан Марко и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; Двореца на Дожите / 13 евро/ , откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията /9евро/, от върха й се разкриват гледки към островите на лагуната, към цяла Венеция. Минавайки под Часовниковата кула, задавала векове наред ритъма на градския живот, откривате очарователните улички, малки мостчета и канали, докато стигнете до моста Риалто и Канале Гранде…Свободно време във Венеция – може да се разходите на гондола,  и да си изберете Венецианска маска или сувенир от световно известното венецианско стъкло или възможност да се разходите до Моста на Академията, базилика „Сан Стефано” – втора по значение в града, Дворците на  Контаржини и Фоскари.Следобед отпътуване за Любляна.Вечерна разходка в Любляна с разглеждане на основните забележителности ; Старото кметство, Тримостието, река Любляна и Францисканския манастир . Нощувка в Любляна.

9 Ден – Любляна – България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ИТАЛИЯ – КЛАСИЧЕСКИ ТУР":

870.00лв.


Обява от Оданс Травел

(Регистриран на: 2016-12-12 19:45:24)Други обяви от този потребител

Бенелюкс 12.08.15

гр. София

1 087.00лв.
Венеция 55+ и приятели

гр. София

548.00лв.

Последно разгледани обяви

гр. София

870.00лв.