Лиценз за електромонтаж на гръмоотвод/мълниезащита/ел.инсталации.Лиценз до 1000 v.

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2018-04-21 14:17:17.
ID на обява: 570359 | Брой разглеждания: 227
Лиценз за електромонтаж на гръмоотвод/мълниезащита/ел.инсталации.Лиценз до 1000 v.

Тип: Частна

ЛИЦЕНЗ ЗА ЕЛЕКТРОМОНТАЖ НА ГРЪМООТВОДИ,ЕЛ.ИНСТАЛАЦИИ,ВЪЗДУШНИ И КАБЕЛНИ ЛИНИИ ДО 1000V.
МЪЛНИЕЗАЩИТА ГРЪМООТВОД БАЗОВА ИНФОРМАЦИЯ Ударен от мълния” е метафора за внезапно, непредсказуемо бедствие. Една голяма буря може да произведе над сто просветвания на светкавици за минута, а дори и един скромен буреносен облак може да генерира енергията на малка атомна електроцентрала (няколко стотин мегавата).
Мълнията представлява видим разряд на статичното електричество в един облак, между няколко облака или между облак и земята. Учените все още не разбират напълно какво причинява мълнията, но повечето експерти вярват, че в облаците се получава взаимодействие на повърхности с различно охлаждане. Потоците в облаците разделят зарядите, така че положителните заряди протичат към горната страна на облака, а отрицателните към долната му част. Когато отрицателният заряд се придвижва надолу, се създава „стъпаловиден проводник”. Проводникът достига до земната повърхност за определено време като образува йонизирана пътека във въздуха. По – голямата част от разрядният ток на мълнията се съдържа в обратния и ход и протича през тази йонизирана пътека.
Не всички мълнии попадат в земята, но когато това стане генерираната енергия може да бъде опостушителна.
Системите за мълниезащита имат за цел да отвеждат мълниите в земята без те да нанесат повреди на хората, електрическото оборудване и на други не проводими структури като сградите например. Тези системи нямат за цел да предотвратят възникването на мълнии по принцип, те осигуряват една верига с ниско съпротивление, в която енергията от мълнията може да се разреди.

Компоненти на системата за защита от мълнии.
Гръмоотводите или така наречените „въздушни изолатори” представляват една малка част от системата за мълниезащита. Принципно тези системи се състоят от три основни компоненти:
1. Гръмоотводите или така наречените „въздушни изолатори” представляват вертикални изводи, които служат за освобождаване на заряда на мълниите. Мълниеприемните прътове могат да бъдат изпълнени в различни форми, размери и дизайн. От гледна точка на своята функционалност те биват два вида: конвенционални и с изпреварващо действие.
2. Токоотводите се изпълняват обикновено от поцинкована шина или стоманено въже. Тяхната цел е да отведат тока породен от мълнията директно в земята. Те са свързани с гръмоотвода, минават през покрива на сградата и се спускат в някои от ъглите и. Принципно за всеки мълниеприемник се предвиждат минимум по два токоотвода.
3. Заземители. За да може да се отведе безпроблемно тока на мълнията в земята, е необходимо задължителното заземяване на системата. За тази цел токоотводите задължително се заземяват. В зависимост от големината на сградата, както и от броят им, заземителите може да се се свържат в един общ контур.
В действителност заземителите заедно с токоотводите представляват най-важната част на една мълниезащитна инсталация, осъществявайки най-важната цел – отвеждането на тока породен от мълнията безопасно през къщата. Правилният избор на гръмоотвод от своя страна играе важна роля за определянето на периметъра на защита на мълниезащитната инсталация. В зависимост от вида на покрива и съоръженията разположени на него е напълно възможно една такава инсталация

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ЛИЦЕНЗ ЗА ЕЛЕКТРОМОНТАЖ НА ГРЪМООТВОД/МЪЛНИЕЗАЩИТА/ЕЛ.ИНСТАЛАЦИИ.ЛИЦЕНЗ ДО 1000 V.":
 • Ремонт на покриви / гр. София

  Ремонт на покриви София Пловдив Стара загора Цени.Изграждане на нови покриви.Хидроизолация с усилен воалит.Претърсване покрив.Ремонт покрив с нови керемиди.Монтаж олуци и водостоци.Усвояване тераси.Гаранция до 15 години.Потърсете ни на телефон 0896510324...

 • Монтаж на растерни тавани / гр. София

  Монтаж на гипсокартон и окачени тавани .Шпакловка , боядисване с латекс.Качество на достъпни цени .0883354351http://drywall-bg.com/

 • Строителни Ремонти Довършителни ремонти 0886564750 / гр. София

  Строителни РемонтиДовършителни ремонтиБояджийски услуги ,Топлоизолации,Мазилки, замазки, шпакловки, зидарии,обръщане на врати и прозорци- 0886564750

 • Блиндирана входна врата код T305 / гр. София

  Представяме Ви блиндирана входна врата, изработена от 1,2 мм. прахово боядисан метал и 10мм. MDF- фрезовани панели с ламинатно покритие. Размери на вратата с касата- 92/200см. Дебелината на крилото е 70мм, а възможните посоки на отваряне са: навътре/лява...

Договаряне


Обява от Todor Todorov

(Регистриран на: 2016-12-12 15:21:20)