Мини почивки 2015 – остров закинтос

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2015-06-18 00:00:00.
ID на обява: 517058 | Брой разглеждания: 166
Мини почивки 2015 – остров закинтос

Състояние: Използвано
Тип: Частна

1 МАЙ И 19 СЕПТЕМВРИ   1 ДЕН: Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янина – един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсулмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месологио. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.
 
2 ДЕН: Закуска. Ранно отпътуване за Килини / Пелопонес /. Преминава се през моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. – Килини – Закинтос град – столицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /. Настаняване в хотел Majestic SPA 4* в селището Лаганас – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Засинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря.* По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.
 
3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* разглеждане на част от о-ва и круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят / при добър късмет / известните котенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободин следобяд. Вечеря. Нощувка.
 
5 ДЕН: : Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* целодневен круиз до о-в Кефалоня – най големия от Йонийските о-ви. Посещение на пещерата Мелисани и разходка с лодка в езерото, манастирът Св. Герасим – покровител на острова, столицата Аргостоли / време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус. От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня / с. Песада / и връщането е късния следобяд. Обратно на Закинтос / в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.
 
6 ДЕН: Ранна закуска. В 6:00 ч. се ззема се обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
ЦЕНА: 480.00 лв.   Цена на човек, за пакет, в евро и лева Цена На човек в двойна стая 245.00 € / 480.00 лв. / 3-ти възрастен в двойна стая 218.00 € / 427.00 лв. / 1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 99.00 € / 194.00 лв. / 2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 175.00 € / 343.00 лв. / Единична стая 306.00 € / 599.00 лв. /   Забележка: За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 70.00 €. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка.   ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт с комфортен автобус; 1 нощувка със закуска по пътя в Месологио или околността в хотел 3*; 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Majestic SPA 4* Местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден; Посещение на град Янина; Туристическа обиколка на град Закинтос; Такса за моста РИО – АНТИРИО; Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини; Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /; Пътни, входни и магистрални такси; Водач през цялото пътуване;   ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 € деца до 11.99 г. Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос – 15 €– възрастен и 10 € – деца до 11.99 г. Гръцка вечер с програма – 22 € възрастен и 12 € – деца до 11.99 г. Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 €- възрастен и 25 € деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани – 7 €.

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "МИНИ ПОЧИВКИ 2015 – ОСТРОВ ЗАКИНТОС":

480.00лв.


Обява от MACLAND TRAVEL

(Регистриран на: 2017-02-18 21:27:52)