Нестинарски Игри в Странджа

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2018-04-02 13:34:09.
ID на обява: 589815 | Брой разглеждания: 102
Нестинарски Игри в Странджа

Тип: Бизнес

Дата: 02.06.2018
Престой: Тридневна
Цена: 150 лв.
Нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. Днес ритуалът нестинарство е най-добре запазен в село Българи, където се провежда всяка година на 3 юни вечерта и привлича многобройна публика от цял свят. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство.

1 ден 02.06.2018 София – Кабиле - Царево
Отпътуване в 7:00 ч. От гр. София по маршрут: София- Кабиле - Бургас- Царево. Посещение на Кабиленският манастир „Рождество Богородично”, който се намира край село Кабиле, на около 6 км от град Ямбол. Манастирът съществува от дълбока древност. През XIV век е бил девически манастир, след което бива разрушен. През 1918 г. възрастна жена от село Кабиле, след пророчески сън, открила извора на манастира, за който се носят предания, че е магически и дори царица Елена пращала хората си да и носят вода от него. Днешният манастир е издигнат през 1944г., като и до днес най-ценното в него си остава лечебният извор. Отпътуване за Царево. Настаняване в хотел в района на гр. Царево. Свободно време за почивка или включване в Национален фолклорен фестивал "Хоро край морето" Целта на фестивала е творческа изява на любителските фолклорни клубове от цяла България и популяризиране на народното фолклорно наследство. Нощувка.

2 ден 03.06.2018 Царево – Бегликташ – Българи - Царево
Закуска. Отпътуване за мегалитното светилище на траките Бегликташ или наричано още Българският Стоунхендж. Тракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128м н.в.) край Приморско. Територията, на която е разположено е горска и е била част от бивша ловна резиденция. Превръщането на Светилището, като обект за културен туризъм , започва едва през 2003 г. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Възможност за плаж.
В късен следобяд отпътуване за село Българи за участие в програмата на нестинарския събор в деня на Св. Св. Константин и Елена – запалване на Нестинарския огън, кулинарен базар, фолклорна програма, нестинарски игри. Танцът върху огъня се счита и като молитва към небесните сили за сполука, плодородие и предпазване от болести. Според едно вярване огънят е в състояние да унищожи и изчисти всички злини, както от човека, така и от земята. Все още не се знае със сигурност, дали нестинарството е магически танц и нестинарите крият своята тайна, или наистина силата на вярата им помага да преодолеят физическата болка. Именно това го прави уникално и неповторимо явление и до ден днешен. Връщане в хотела късно вечерта. Нощувка.

3 ден 04.06.2018 Царево – Равадиново – Созопол - София
Закуска. Отпътуване за Равадиново. Посещение на Замъкът в с.Равадиново, носещ приказното име "Влюбен във вятъра". Това е уникален частен проект, създаден като туристически атракцион и място за разходка, забавление и отмора. Изграден е изцяло в приказен стил и привлича многобройни туристи от страната и чужбина със завлядяващ архитектурен стил, красив парк с езеро, художествени галерии, винарна, параклис, зона за игри и конна база. Началото на строежа е поставено през 1996 година и оттогава досега целият проект, дизайн и изпълнение се осъществяват от неговия собственик Георги Тумпалов само с лични средства, без помощи, дарения, кредити, заеми или други инвестиции. Отпътуване за Созопол. Град Созопол е наследник на гръцката колония Аполония, един от най-старите градове в България. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта. Свободно време в град Созопол, наследник на гръцката колония Аполония, един от най-старите градове в България. След обяд отпътуване. Пристигане вечерта в София.
Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувка със закуски в хотел *** в района на Царево;
• Посещение на Кабиленски манастир;
• Посещение на Беглик Таш, Замъка в Равадиново и Созопол;
• Участие в Нестинарски ритуал в с. Българи;
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
• Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:
• Разходи от личен характер;
• Входни такси за посещаваните обекти;
- Беглик таш – 2 лв. възрастен, 1 лв. – деца;
- Замъка в Равадиново - 10 лв. – възрастен, 8 лв. - деца;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:
• Настаняване на дете до 12 г. с двама възрастни – минус 20 лв.

Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 50 лв.

Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
• Доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване;
• Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "НЕСТИНАРСКИ ИГРИ В СТРАНДЖА":

150.00лв.


Обява от GPTravelBG

(Регистриран на: 2017-03-22 10:43:05)
Други обяви от този потребител

Последно разгледани обяви