Нова година 2015 в индия - златния триъгълник и керала

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2014-10-28 00:00:00.
ID на обява: 513595 | Брой разглеждания: 134
Нова година 2015 в индия - златния триъгълник и керала

Състояние: Използвано
Тип: Частна

Маршрут: София - Истанбул - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Тривандрум - Ковалам - Мумбай - Истанбул - Софияй -

Продължителност: 12 дни / 11 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:
25.12.2014г.,
  ПРОГРАМА:

1 ден 25.12.2014 / София – Истанбул – Делхи
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, София – Истанбул – Делхи. Пристигане в Делхи на следващата сутрин в 05.26ч. (26.12.2014г.). Багажът се чекира директно до Делхи. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер, настаняване и закуска в хотел Lemon Tree Leisure Valley 4*.

2 ден 26.12.2014 / Делхи
Закуска в хотела. Обзорна обиколка на Делхи в ранния следобед. Турът започва от Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента, Резиденцията на президента и Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите). Обиколката продължава с посещение на Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници. Също тук се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.
3 ден 27.12.2014 / Делхи
Закуска. Посещение на храмовия комплекс Акшардам. Акшардам е хиндуиски храмов комплекс, пресъздаващ хилядолетната хиндуистка и индийска култура, духовност и архитектура. Сградата е проектирана от Прамук Свами Махарадж, духовен водач на Бошасанваси Шри Акшар Пурушоттам Сваминараъан Санста. Общо 3000 доброволци и 7000 занаятчии са спомогнали за изграждането на Ашкардам.
Акшардам означава вечна, божествена обител на Върховния Бог, обител на вечни ценности и добродетели на Акшар, както са определени във Ведите и Упанишадите, където божествената бхакти, чистота и мир завинаги проникват.
Посещение на Храмът Лотус (затворен в понеделник), който представлява Бхайски молитвен дом, построен през 1986г. Този храм е спечелил множество архитектурни награди. За него може да намерите статии в стотици вестници и списания.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.
По желание: Вечерно музикално шоу от Боливуд в “Kingdom of Dreams” - 50 евро без вечеря; 75 евро със вечеря
BOLLYWOOD SHOW AT KINGDOM OF DREAMS
Kingdom of Dreams е великолепното място за забавление и отдих, разположено на няколко акра земя и с перфектна локация. Това е едно емблематично място в Индия, което пресъздава смесица от индийското изкуство, култура, наследство, занаятчийство, кухня и изпълнително изкуство... всичко това през призмата на технологичното вълшебство днес.
Наутанки Махал: представяне на екстравагантно кино и театрален мюзикъл. Културата Гъли: сложна култура, изкуства, занаяти и булевардна храна.
Театър Шоуша: цветна драма, популяризираща индийската митология, сватбено шоу и велик индийски талант от цирка.
Иифа Бъз: обаятелно тематично кафене Bollywood. Това е място, което само по себе си улавя въображението и представата за света. Бъдете готови за най-новата туристическа дестинация на света.
4 ден 28.12.2014 / Делхи – Агра
След закуска отпътуване за Агра (205 км/около 4 часа). След пристигане в Агра, настаняване в хотел Clarks Shiraz 4*.
Следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източниа бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.
Следобед посещение на Тадж Махал.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
По желание: Вечерно музикално шоу Visit Mohabbat the TAJ; Expression of LOVE…” – 30 евро;
Музикален спектакъл пресъздаващ историята за създаването на Тадж Махал или сага за любовта. Тадж Махал е олицетворение на истинската и безсмъртна любов на Шажахан към Мумтаж Махал - красивата му съпруга; ще се потопите в пищния начин на живот в ерата на Мугълите; ще разберете всичките трудности, през които са минали занаятчийте за 22 години, за да построят това изящно и безценно произведение на изкуството - Тадж Махал.
Вечеря и нощувка в хотела.
5 ден 29.12.2014 / Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
След закуска отпътуване за Джайпур (240 км/ около 6 часа). По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Мугълския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години. Изпълнен с дворци и джамии, Фатехпур Сикри е бил град от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората си с така перфектно запазените сгради.
След пристигане в Джайпур настаняване в хотел Lemon Tree Premier 4* deluxe, свободно време, вечеря и нощувка.
6 ден 30.12.2014 / Джайпур
По желание: Полет с балон над Джайпур – 160 евро;
Кога е бил последният път, когато сте направили нещо ново, нещо екстремно? Тук и сега е моментът да направите първият си полет с балон, а след това ще Ви се иска да повторите...
Това приключение се прави рано сутрин. Полетът трае около 1 час.
След закуска, посещение на старата столица Амбър, за да разгледате невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот.
Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу.
Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.
Посещение на местните пазари.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.
По желание: Кино прожекция от Боливуд (Джайпур) – 10 евро;
Радж Мандир е известно кино в Джайпур, щат Раджастан в Индия. Кино залата отваря врати през 1976 г. и през годините тук е имало множество премиери на хинди филми. Радж Мандир се превръща в символ на Джайпур и е гордостта на Азия.
7 ден 31.12.2014 / Джайпур – Мумбай – Ковалам
Закуска сухи пакети. Трансфер до летището в Джайпур за полет до Ковалам.
Джайпур – Мумбай 07.55 – 09.45
Мумбай – Ковалам 10.20 – 12.30
Посрещане от представител на фирмата – партньор в Ковалам и трансфер до хотел Uday Samudra 4*, настаняване и свободно време.
Новогодишна празнична вечеря в хотела. Посрещане на Новата 2015 с много танци и забавления.
Нощувка.
8 ден 01.01.2015 – Десети ден 03.01.2015 /Ковалам
Закуска в хотела. Свободно време за почивка, аюрведа процедури/масажи или допълнителни екскурзии.
Нощувка.
11 ден 04.01.2015 / Ковалам – Мумбай
Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Тривандрум (14 км/30 минути) за полет Тривандрум – Мумбай. Трансфер до хотел Waterstone 4* в Мумбай, почивка и вечеря.
12 ден 05.01.2015 / Мумбай – Истанбул – София
Ранен трансфер (около 03.30ч.) до летището в Мумбай за полет до Истанбул в 06.40, Пристигане в Истанбул в 10.40. Полет Истанбул – София 19.10 - 20.25ч. Възможност за полудневна екскурзия в Истанбул с включен обяд. Екскурзията е безплатна и се организира от Турски Авиолинии и е с продължителност от 6 часа /12.00 - 18.00ч./ Разглеждат се: Синята джамия, Хиподрума, Фонтана, Серпентиновата Колона, Обелиска на Теодосии, Дворецът Топкапъ, Подводната Цистерна.

Цените са в Eвро, на човек в двойна стая и включват:
Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи // Мумбай – Истанбул – София с авиокомпания Турски Авиолинии; 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел Lemon Tree Premier Leisure Valley 4* или подобен в Делхи; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен в Агра; 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен в Джайпур; 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Uday Samudra 4* в Ковалам; 1 нощувка с вечеря в хотел Waterstone 4* в Мумбай; Всички трансфери, екскурзии и входни такси по програмата; Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро; Екскурзоводско обслужване на руски език; Представител на туроператора по време на пътуването, при минимум 15 души; Представител на фирмата - партньор в Индия;
Цените Не включват:
Летищни такси – 249 евро (подлежат на препотвърждение); Самолетни билети по вътрешни полети – 330 евро (подлежат на препотвърждение); Виза за Индия – 105 лева; Бакшиши – 40 щ.д. (заплащат се в България); Напитки; Разходи от личен характер; Доплащане за единична стая – 620 евро.
Задължително се заплащат:
Летищни такси – 249 евро (подлежат на препотвърждение); Самолетни билети по вътрешни полети – 330 евро (подлежат на препотвърждение); Виза за Индия – 105 лева; Бакшиши – 40 щ.д. (заплащат се в България).
Необходими документи за издаване на индийска виза:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване; 2 снимки 5.08 см х 5.08см;
Полетно разписание:
25.12.2014 София – Истанбул 10.00 - 11.20 25.12.2014 Истанбул – Делхи 19.55 – 05.25 на 26.12.2014 31.12.2014 Делхи – Мумбай 07.55 – 09.45 31.12.2014 Мумбай – Тривандрум 10.20 – 12.30 04.01.2015 Тривандрум – Мумбай 13.00 – 15.05 05.01.2015 Мумбай – Истанбул 06.40 – 05.25 05.01.2015 Истанбул – София 19.10 – 20.25
Допълнителни екскурзии в Ковалам:
екскурзия 6-10 човека 11-15 човека 16+ човека Обиколна екскурзия на Тривандрум 83 евро 73 евро 76 евро Обиколна екскурзия на Канякумари 99 евро 87 евро 93 евро Книга за джунглата 116 евро 110 евро 112 евро Посещение на местно село 110 евро 103 евро 105 евро
Обиколкна екскурзия на Тривандрум с екскурзовод на руски език
Целодневната обиколка на забележителностите в Тривандрум включва посещение на храма Padmanabhaswami (вътре е разрешено влизането само на индуси) – той има великолепна структура, която заслужава да се види отвън. Наскоро голям обем от неизмерими съкровища беше изкопан от храма. По-късно посетете Двореца Kuthiramalika (Двореца на конете), който е бил крепостта на някогашните владетели на Travancore, в която се помещавали безрбой артефакти и съкровища. След това ще ви отведът до музея Napier, където се помещава богата колекция от кралски съкровища. После може да видите художествената галерия Sree Chitra, където са изложени картините на много видни художници и по-късно на обяд в хотел в центъра на града.
Обяд в местен ресторант. След обяд, свободно време за пазар. Индия е известна със своите скъпоценни камъни, текстил и подправки и аюрведа продукти. Можете да закупите подаръци с отлично качество за себе си и близките си хора, на добра цена.
Трансфер до хотела за нощувка.

ЗАБЕЛЕЖКА: Забележителностите в Тривандрум са затворени в понеделник и преди обед в сряда. Екскурзията е с продължителност от 09.30 до 16.30ч.
Цената включва: обяд, екскурзоводско обслужване, входни такси, бутилка минерална вода.

Обиколна екскурзия на Канякумари с екскурзовод на руски език
Тръгване от хотела за два часа път до Канякумари, наричан още Края на сушата. По пътя ще посетите известният Дворец Падманбхапурам, който е бивш дворец на махараджата на Траванкор. Този дворец е един отличен обект, който ще ви даде поглед върху живота на махараджата на Travancore, след това ще посетите храма Сучиндрам посветен на Бога Маймуна, Лорд Хануман. По късно ще се отправите към хубав ресторант за един Тали обяд и след това ще бъдете заведени до Канякумари. Тук ще посетите Храма Канякумари Деви, Паметника на Ганди и Каменната Плоча на Вивекананда.
Късен трансфер до хотела в Ковалам.
Екскурзията е с продължителност от 08.00 до 18.00ч.
Цената включва: екскурзоводско обслужване, входни такси по обектите, обяд, бутилка минерална вода, транспорт.

Посещение на природен резерват за лъвове, слонове, елени и крокодили с екскурзовод на руски език
Това е една много популярна екскурзия сред посетителите на Ковалам. След закуска, поемате на кратко пътуване от 45 км до резервата за диви животни Неир, за да изживеете една обиколка обвързана с природата. Тази програма включва кратко пътуване с каруца, теглена от волове, гребане в началото последвано от сафари в парка на лъвовете. По-късно ще пристъпите към парка на слоновете за да се повозите върху тези нежни животни. Наблюдавайте как се хранят животните от техните мъничета. Снимайте се и прекарайте колкото се може повече време с тези животни. На тази обиколка ще посетите парка на елените и на крокодилите.
Екскурзията е с продължителност от 08.00 до 16.00ч.
Цената вклюва: входни такси, екскурзоводско обслужване, обяд, бутилка минерална вода, транспорт.

Посещение на местно село с екзкурзовод на руски език
Вашата почивка няма да бъде съвършенна, ако не се потопите в живота на местното население, неговата култура, бит и традиция. Това е жив процес, както и интересен начин да прекарате времето си. По време на тази екскурзия ще се разходите по улиците на града и ще усетите живота на местните хора. Екскурзията започва след закуската. Започвате с Храма на Шива, който е на 2000 години, ще се потопите в света на Аюрведата и ще рагледате плантация за отглеждане на разстения използвани в аюрведата. Ще посетите също плантация за кокосови орехи, фабрика за изработка на глинени съдове и фабрика за изработка на дървени слонове.
Екскурзията е с продължителност от 09.00 до 16.00ч.
Цената вклюва: входни такси, екскурзоводско обслужване, обяд, бутилка минерална вода, транспорт.

 

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "НОВА ГОДИНА 2015 В ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И КЕРАЛА":

3 518.00лв.


Обява от АЛЕГРА ВИ ТУР

(Регистриран на: 2016-12-11 15:25:19)