Руска хром - никелова соковарка

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. Варна | Публикувана на 2017-11-18 09:39:43.
ID на обява: 582398 | Брой разглеждания: 19
Руска хром - никелова соковарка

Състояние: Ново
Тип: Частна

Продавам електрическа Руска хром - никелова соковарка изпробвана веднъж. Със старата соковарка майка ми ми правеше невероятни сокове през детството ми и аз и купих тази от Русия. Жената е вече много болна и не искам да я товаря повече с домашни сокове и зимнина и за това я продавам. Ако се грижите за това Вашата диета целогодишно да съдържа необходимите витамини, а също искате да съхраните голямата си реколта от ябълки, круши и други плодове, отгледани от Вас, исползувайте соковарката.

С помощта на соковарка вие ще приготвите не само сок от градински и горски плодове, но и плодово пюре, домашен мармалад или пълнеж за торти. Принципът на работа на соковарката се основава на действието на парата върху плодовете и извличането чрез нея на сока от тях. Има три отделни съда, които се поставят един върху друг. В долния се налива вода, средният е за събиране на сока, горният е т. нар. плодов кош, в който се слагат почистените плодове и се захлупват с капак. Водата кипва, парата преминава през плодовете, извлича сока и той кондензира в средния съд. От него излиза тръбичка, по която сокът се стича в затоплени стъклени съдове. Големият плюс на соковарката е, че готовият сок се затваря веднага и няма нужда от допълнителна стерилизация. За целта трябва да напълните шишетата или бурканите до самия ръб, ако има пяна, да я оставите да излезе и да допълните съда. Обработката на плодовете с пара е по - щадяща от изстискването им например с центрофугираща сокоизстисквачка и в сока се запазват повече полезни вещества.

Ако искате все пак да засилите сладостта, може да сложите малко захар или в плодовия кош или на дъното на стъклените съдове.

В соковарка сокът се приготвя относително бавно – един цикъл на обработка трае от 45 мин, до 2 часа, според вида на плода, пише Всичко за семейството. Изцеденият плод може да се ползва за приготвяне на мармалад или за направа на сладкиши.

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "РУСКА ХРОМ - НИКЕЛОВА СОКОВАРКА":

40.00лв.


Обява от kanal

(Регистриран на: 2016-12-12 18:01:43)