Тридневна екскурзия до Балчик, Побитите камъни, крепост Овеч и Мадарския конник

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2018-02-01 12:34:38.
ID на обява: 586780 | Брой разглеждания: 89
Тридневна екскурзия до Балчик, Побитите камъни, крепост Овеч и Мадарския конник

Тип: Бизнес

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Мадара - Балчик - крепост Овеч - Побитите камъни - София
Дати: 24.05.2018, 21.09.2018
Цена от: 149 лв.

1 ден
Отпътуване от София в 6:30 ч. от автогара "Сердика" в посока Национален историко-археологически резерват „Мадара" с кратка почивка по пътя.
Пристигане в гр. Мадара и разглеждане на Мадарският конник - средновековен барелеф, изсечен на отвесна скала. Това е единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие и е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство.Свободно време за разходка сред уникалните скали наоколо и тракийското светилище. Забележка: Мадарската крепост не се посещава поради особеностите на стръмния терен.

Отпътуване за Балчик.

Пристигане в Балчик късния следобед и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска.
Възможност за избор на допълнителна целодневна екскурзия (не е включена в пакетната цена) до някои от перлите на Северното Черноморие - Дуранкулак, Шабла, Тюленово, Нос Калиакра, нац. арх. резерват Яйлата, Камен бряг. По време на екскурзията ще имате възможност да се любувате на едни от най-красивите гледки, разкриващи се край Черно море, както и за плаж, разходка и плуване сред скалите и красотата на Тюленово.
Завръщане в Балчик привечер.

3 ден
Закуска.
Отпътуване в посока Девня - Побитите камъни (Дикилиташ), разположени са на 18 km от Варна от двете страни на пътя Варна – София около селата Слънчево, Баново и Страшимирово и град Девня. Разпределени са на големи и малки групи на площ от 7 km2, Побитите камъни представляват каменни колони с различна височина – от 5 до 7 m, дебелина – от 0,3 до 3 m и различно сечение. Изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им. За произхода им има много хипотези, които могат да се обединят главно в две групи – за органичния и неорганичния им произход. Първите са свързани с кораловите организми и други. Според вторите произходът им се обяснява с призматичното изветряне на скалите или с образуването на пясъчно-варовикови конкреции и др. За да бъдат опазени, през 1937 г. са обявени за природна забележителност. Местността, в която се намират Побитите камъни, е единствената естествено формирана пустиня в Източна Европа и една от двете естествено формирани пустини в Европа, като другата е пустинята "Табернас" в Испания.
Отпътуване в посока крепостта "Овеч" с кратка почивка за обяд край Девня или Провадия.

Посещение на крепостта "Овеч".
Крепостта Овеч е каменна твърдина, която е разположена източно от град Провадия, на 53 км западно от град Варна и на 410 км източно от гр. София.

В историческите анали крепостта е известна с няколко имена. Най-старото от тях е византийско Проват. Българите я наричат Овеч, а турците Таш хисар (в превод от тур. – каменна крепост). Археологическите проучвания установяват, че укреплението се използва от ІІІ в. до първите десетилетия на VІІ в. и след това от Х–ХІ до края на ХVІІ в.

Най-силният период на Овеч е през ХІІ–ХІV в., когато крепостта е военен, религиозен, икономически и административен център на региона.

При посещение на крепостта в каменното укрепление могат да бъдат разгледани говорещият кладенец, дълбок 79 м, митрополитската църква, рицарският затвор, кулата с дяволската пътечка и Калугерските дупки.

Отпътуване за София следобяд.
Пристигане на автогара "Сердика" след 21:30 ч.

За повече информация, вижте на
bitak.net

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЛЧИК, ПОБИТИТЕ КАМЪНИ, КРЕПОСТ ОВЕЧ И МАДАРСКИЯ КОННИК":

149.00лв.


Обява от Илияна Димова

(Регистриран на: 2017-10-30 16:43:58)