Венеция 55+ и приятели

Тази обява е с изтекъл срок.
гр. София | Публикувана на 2015-07-15 00:00:00.
ID на обява: 501175 | Брой разглеждания: 125
Венеция 55+ и приятели

Състояние: Използвано
Тип: Частна

Дати: 02.09.15, 17.09.15, 14.10.15

Цената е на човек и включва: 5 нощувки със закуски: две в Лидо ди Йезоло ,една в Загреб и една в района на Опатия/Словения; 5 вечери; Транспорт с комфортен автобус; Екскурзоводско обслужване. Цената не включва: Доплащане за настаняване в единична стая - 75 евро; Медицинска застраховка за  5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г -  6  лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г  - 9  лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 12 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 18 лв; Кораб Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро; Pазходка с Гондола по Канале Гранде / 20 EUR/; Екскурзия до Падуа и Верона при минимум 25 туриста – 20 евро; Входни такси за посещаваните туристически обекти:
- Комбиниран билет за Двореца на Доджите , Музея Корер и  Сансовиновата библиотека – 16 EUR;
- Галерия Академия – 7 евро. С тази екскурзия ще посетите: Загреб, Лидо ди Йезоло, Верона, Падуа, Триест, Опатия/ Словения

Туристическа програма:

1 Ден – София – Загреб
Отпътуване от София за Загреб в 08:00ч от Национален стадион “В.Левски” и в 08:30ч от автогара ”Сердика”. Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Загреб.

2 Ден –  Загреб – Лидо ди Йезоло
Закуска. Кратка туристическа програма в Загреб – аристократичният градски център с централният площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с  неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма Градец с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президента. Отпътуване за Италия.  Вечеря и нощувка в Лидо ди Йезоло.

3 Ден – Венеция
Закуска. Туристическа програма във Венеция - площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на светеца; Двореца на Дожите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията, Часовниковата кула, моста Риалто и Канале Гранде. Моста на Академията и  втората по значение базилика в града „Сан Стефано”. Възможност да обядвате в кокетните малки ресторантчета около площад „Сан Стефано” – опитайте чаша Просеко с вкусната венецианска кухня и завършете удоволствието с оригинално Тирамису. След обяд можете да се потопите сред невероятната красота на Венецианската живописна школа в Галерия Академия. Вечеря и нощувка в Лидо ди Йезоло.

4 ДЕН - Лидо ди Йезоло – Падуа – Верона
Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Падуа и Верона (20 евро). Падуа е живописно градче с гъста мрежа от аркадни улички и много мостове, пресичащи различни разклонения на р. Бакилионе. Ще имате възможност да видите основните забележителности на града: параклисът „Скровени“ (Cappella degli Scrovegni), в който се помещават фрески, изобразяващи живота на Дева Мария, които са завършени през 1305 г. от Джото; Palazzo della Ragione, притежаващ най–големия в Европа покрив, който не е укрепен с колони; най–известната падуанска църква базиликата Свети Антонио от Падуа (Basilica di Sant'Antonio da Padova), където се намират мощите на Св. Антонио; конната статуя на венецианския генерал Гатамелата, която е изработена от Донатело. Следобедът ще бъде посветен на гр. Верона, известен с историята за Ромео и Жулиета. Там ще видите: балконът и къщата на Жулиета, в чийто двор има бронзова статуя на Жулиета. Традицията повелява всеки посетител да потърка ръката си в дясната гърда на Жулиета, за да е щастлив в любовта. Ще видите също Амфитеатър „Арена ди Верона“ – най-запазената антична постройка във Верона; площад „Ербе“ – раят за шопинг маниаците, който в миналото е бил Римски форум; Кметството и Търговския дом. Вечерта връщане в Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка в хотела.

5 Ден – Лидо ди Йезоло – Триест - Хърватската ривиера - Словения
Закуска. Отпътуване за Триест – с многовековната си и разнолика история, Триест се слави като град с легендарен произход, богато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Пешеходна разходка и свободно време на прощад Унита Д’Италия. Посещение на двореца Castello di Miramare с уникалните си градини, където са живели херцог Максимилиян и съпругата му Шарлота. Отпътуване за Хърватската ривиера, посещавана от Хабсбургите и от европейските благородници, от писатели и поети, художници и музиканти, открили вдъхновението си в красивите крайбрежни пейзажи, разкриващи гледки към островите и елегантните вили, към каменния бряг и зелените хълмове. Вечеря и нощувка в района на Опатия или Словения.

6 Ден – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ВЕНЕЦИЯ 55+ И ПРИЯТЕЛИ":

548.00лв.


Обява от Оданс Травел

(Регистриран на: 2016-12-12 19:45:24)Други обяви от този потребител

Последно разгледани обяви

гр. София

548.00лв.