Циклене на паркет с перфектно качество Бургас, Поморие, Созопол, Несебър, Лозенец |

гр. Бургас | Публикувана на 2019-08-26 09:06:35.
ID на обява: 507604 | Брой разглеждания: 358
Циклене на паркет с перфектно качество Бургас, Поморие, Созопол, Несебър, Лозенец |

Състояние: Използвано
Тип: Частна

Паркетът е най-старата позната настилка след камъка. В годините и времето е използвана в дървени бараки и къщи в студените страни. Северните народи първи почват да използват дървените подове ,като изолация и от топло и от студено.По - популярен става паркета през 16 век, когато почва да се използва  в френските кралски двор от където и идва думата „PARKUET”. C годините търсенето на паркет с големи размери повишава цената му. Цената на паркета се определя от вида,размера,дебелината и не на последно място качеството му. Тоест колкото е по голяма дъската,по-високо качество,по-дебела и от скъпа дървесина,например екзотичната толкова цената ще расте. На българския пазар има няколко вида дървесина ,като -дъб,бук,ясен,орех,акация,гледчия и др. С годините един от най-наложените паркети е дъбът. Дъбът минава за така наречената благородна дървесина. Паркетът от дъб представлява голяма част от българските домове.Положителните качества на дъба са ,че издържа дълги години,позволява многократно циклене и лесна поддръжка. За да имате добър дъбов паркет във времето е необходимо:


Равна и здрава замазка

Суха замазка

Влажността на въздуха около 65%

Влажност на паркета 9 плюс минус 2%

Равнината на замазката да е не по-голяма от 2мм. на 2 метра мастар

Като здравина на паркета най-здрава си остава нареждане:рибена кост,перпендикулярна рибена кост и съответно по-слаба плетка си остава тип”дюшеме”,когато става въпрос за редене с лепене. Нищо не може да замени естествената красота на дървото породена от растежа на дървесината.Както е известно няма два еднакви детайла ,съответно паркета е не повторим във всеки един дом. Качествено изпълнения паркет дава комфорт,уют и настроение във вашия дом. Качествата на дъба го правят много подходящ за лакиране ,омасляване или оцветяване. Тъй като той се раздува и разсъхва и с годините,на дъба утихват вътрешните напрежения в дървото.Тоест колкото по-стар става толкова е по-издържлив на изкривяване  и усукване. Различни са мненията ,колко трябва да стои паркета в помещението ,преди да се залепи за замазката. Eстественно,че око го монтираме за пода и паркета е стоял преди това във влажно помещение – например в мазе,той с времето ще се разсъхне и няма да има приемлив вид заради отворените фуги.Или ако паркета е прекалено сух,а замазката е влажна съответно дървесината ще се разшири и паркета ще се надуе.Всички тези параметри,трябва да се вземат предвид преди да се монтира настилката. На въпроса дали с лак или с масло,искаме да изкажем нашето мнение. Лак химичен – силно отровен,отлична покривност,силна защита на дървото даже и за обществени сгради.Недостига е ,че химичните лакове с времето се изпаряват и създават отровна среда в помещението ,където живеете.Трудно се нанасят ,винаги остават следи от валяци ,от замърсяване ,боклуци и разлика във оцветяването на дървесината. Лаковете на водна основа – предимството е отлични резултати,лесна работа,равномерно оцветена дървесина ,бързото изсъхване на лака,екологично чистите материали. И двата вида лак запечатват дървото и порите остават затворени. Маслата за дърво – предимството е ,че при маслото дървото е пожалено,защото това е естествената му среда,порите на дървото са отворени,паркета и дъските са по-пъстри изпъква повече фладера на дървото и на допир е по-приятно като „коприна”. Поддържане – вашия под е уникален сам по себе си. Не трябва да нанасяме каквито и да е препарати през първите две седмици от финализирането на вашия дървен под. Вземете предвид всички столове,маси,гардероби и други мебели,които са в помещението,че трябва да се изолират с филцови накрайници. За да избегнете всички неудобства ,като разсъхване,изкривяване и деформиране на пода спазвайте необходимата влажност в помещението. И помнете най-ниско качествения  масивен паркет изглежда много по-добре от най-красивия ламинат.

bitak.net

Имаш нещо за продажба? Добави БЕЗПЛАТНА обява сега
Виж обяви от същата категория като "ЦИКЛЕНЕ НА ПАРКЕТ С ПЕРФЕКТНО КАЧЕСТВО БУРГАС, ПОМОРИЕ, СОЗОПОЛ, НЕСЕБЪР, ЛОЗЕНЕЦ |":

Безплатно


Обява от burgasparket

(Регистриран на: 2016-12-12 16:19:28)